Две лами побъркаха полицията (ВИДЕО)

Свят

28-02-2015, 15:23

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

3 часа продължил ловът на бързите животни

В американския град Финикс (щата Аризона) две лами предизивкаха истинска паника. В продължение на час полицията се опитваше да хване избягалите от резерват животни. Ламите обаче демонстрираха завидни скорост и грация и все успяваха да се изплъзнат на униформените.

За да хванат малките роднини на камилите органите на реда дори спрели движението в центъра на града. Безуспешно.

"Ловът" продължил около 3 часа. През това време сеирджии предаваха в пряко излъчване в Интернет двубоя “Лами — полиция”. Да спрат палавата двойка не успяват нито преградите, нито ласото.

Единственият помощник на полицията се оказала голямата жега - животните спрели да си поемат въздух на сянка. Така те били обградени и заловени. След това ламите са натоварени във фургон и върнати в резервата, съобщава The Washington Post.

Това далеч не е единственият случай, когато американската полиция е принудена да гони животни-нарушители. Така през октовмри минлата година в град Ашленд, щата Орегон малко мече влезе в аптека. Черният малчуган се изгубил сред лекарствата. Служителите на реда го заловиха с помощта на кошница за пазаруване. Любопитното животно беше предадено на Центъра за дива природа. Там той трябва да остане до пролетта. Специалистите от центра ще помогнат на мечето да преживее зимата и ще го подготвят за живот на свобода.