Цецка Цачева: Няма ново прегрупиране в парламента

Политика

28-02-2015, 10:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тя е категорична, че 4-те партии ще продължат твърдо да подкрепят кабинета

Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Това заяви в интервю за Нова телевизия председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева на въпрос във връзка с това, че ДПС стоят зад всички важни гласувания зад правителството и дали партията се превръща в стратегически партньор. „Начинът, по който водим диалога с четирите парламентарни групи, които формираме мнозинството, изключва това, за което твърдите. Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Убедена съм, че четирите парламентарни групи, които стоим зад кабинета „Борисов”, ще удържим казаната дума и ще продължим да бъдем твърдо зад кабинета. Ние не можем да забраним или неприемем глас по конкретно гласуване когато е резултат от отговорното поведение на всяка една от парламентарно представените партии”, добави тя.
Цецка Цачева поясни, тезата, че става въпрос за поемане на нов дълг, е била дълбоко погрешна. По думите й всеки добронамерен човек, който без заден план разсъждава върху тази тема е ясно, че това е необходимото и възможното, което трябваше да се случи, за да може държавата да си поеме глътка въздух. „Голямата драма дойде от това, че не стана ясно в началото, че се поема тази сума за един тригодишен период напред”, подчерта председателя на парламента.
Тя бе категорична, че не става въпрос за задкулисие или тайни договорки. „ДПС обявиха в пленарна зала, след изявлението на г-н Горанов, че по начина, по който той представи нещата в зала, са съгласни. Голямата драма дойде от начина, по който това предложение беше внесено от МС, бързото гледане в комисии без тези разговори, които се състояха в по-късен период”, поясни Цачева и допълни, че след почивката се е състояла среща на Владислав Горанов и представители на всички парламентарно представени партии и в последствие той е поел ангажимент два милиарда лева да не бъдат харчени от заема.