Решително изпитание за Лудогорец в Ловеч

Спорт

28-02-2015, 09:42

Снимка:

ludogorets.com

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Дербито е от 17:00 часа

С решителен мач в борбата за титлата започва шампионът Лудогорец Новата година в „А” група. В среща от 20-ия кръг на първенството шампионите имат тежко гостуване на Литекс. Срещата на Градския стадион в Ловеч е от 17:00 часа.

Три кръга преди края на първия етап от първенството разградчани са на второ място с изоставане от 3 точки от ЦСКА и нямат право на грешка. „Червените” са с 44 точки, а „орлите” с 41. Литекс от своя страна се е прицелил в място в евротурнирите, но трябва и да брани мястото си в челната шестица, като в момента дели 3-ата позиция с Локомотив (София) с по 32 точки, но преднината пред 7-ия Черно море е само 4 пункта.

Преди началото на полусезона Литекс остана без двама от основните си футболисти, които бяха продадени – голмайсторът Уилмар Джордан и крилото Армандо Ваюши. Новите попълнения Бьорн Йонсен и Пауло Регула бяха картотекирани едва вчера и вероятно ще останат на резервната скамейка. Изненадващо се очаква атаката да бъде водена от младока Милчо Ангелов, а по крилата ще му помагат Кирил Десподов и Данило Асприля.

В състава на Лудогорец се завръща изтърпелият наказание Козмин Моци, но под въпрос остават Светослав Дяков и Роман Безяк. Те тренираха пълноценно с тима в последните два дни и са изразили пред треньорския щаб, че са готови за игра.

Най-вероятно обаче атаката на шампионите отново ще води Жуниньо Кишада, а Безяк ще бъде на пейката. Бразилецът вкара единственото попадение срещу Берое преди седмица, когато разградчани победиха в двубой за Купата на България. Очаква се обаче в единайсеторката да има значителни промени. Козмин Моци очевидно ще смени Александър Барт сред титулярите, а Дани Абало ще смени слабия Върджил Мисиджан. Участието на Светослав Дяков не е сигурно, като е по-вероятно отново Христо Златински и Фабио Ешпиньо да бъдат на терена.