Сесил Каратанчева отпадна на полуфиналите в Акапулко

Спорт

28-02-2015, 09:12

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Втората ни ракета отстъпи на швейцарката Тимеа Бачински

Приказката за Сесил Каратанчева в Акапулко приключии втората ракета на България отпадна на полуфиналите на турнира в Мексико. Там тя бе спряна от швейцарката Тимеа Бачински, която се наложи с 6:2, 6:4.

За достигането си до този етап на надпреварата Сесил заслужи 124 точки за световната ранглиста, както и 11 300 долара от наградния фонд.

Бачински на два пъти преодоляваше пасив от пробив, като в първия сет Каратанчева поведе с 2:0, но последва чудовищен обрат до 6:2 за Бачински.

Сесил прекъсна серията на съперничката си във втория сет започвайки го с пробив. Щвейцарката веднага го върна, след което втората ни ракета възстанови аванса си, но този път успя да го затвърди и при 3:1. Така се появиха надежди, че Каратанчева ще може да изравни сетовете, но Бачински отново бързо се съвзе и направи геймовете 3:3

Брейковете продължиха, като двете си размениха по още един, преди швейцарката да вземе много трудно подаването си за 5:4 и да се доближи на гейм от финала. Силите на Сесил бяха на приключване и с двойна грешка се стигна до 30:30, след което Бачински си осигури място на финала.

Там тя ще се изправи срещу Каролин Гарсия, която отстрани поставената под номер 1 Мария Шарапова. Всъщност рускияната изобщо не се появи на корта. Тя имаше здравословни проблеми още по време на 1/4-финалите, но този път предпочете да не играе.

 

Източник: sportonline.bg