Затвориха български нощен клуб в Лондон заради криминална дейност

Свят

27-02-2015, 13:31

Снимка:

Стандарт

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българка "уволни" шефа на лондонския "Риц"

Лицензът на "Арда 2" е отнет със съдебно решение

Нощен клуб и ресторант "Арда 2" в Лондон окончателно беше затворен, след съдебно отнемане на лиценза. Общината в Ислингтън се опитва да го затвори още през 2013 година, но собственикът обжалвал. Докато излезе окончателното решение клубът е функционирал, пише "Стандарт".

Припомняме, че през есента на 2012 година в клуба имаше тежко сбиване с ножове, завършило с двама ранени българи. За кървавият инцидент бяха обвинени двама албанци с криминално минало. Следващата година при полицейска акция бяха намерени 750 грама кокаин в апартамента, намиращ се на втория етаж на сградата, за който от полицията твърдят, че е собственост на "Арда 2". Последвалото разследване доказа множество нередности и криминални дейности. От полицията за водили разследването разказват, че намереният кокаин е само една малка част от намерените данни за сериозна криминална дейност.
През 2013 собственикът на заведението каза, че няма нищо общо с намерените наркотици. Миналата седмица при финалното решение на съда той не беше намерен за да коментира.