“Несломен” на Анджелина Джоли и Ръсел Кроу в “Търсачът” в Лъкито

Пловдив Лайф

27-02-2015, 11:09

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Завърта се и втората част на ”Дякон Левски”

Lucky Дом на киното има с какво да зарадва всички киномани тази седмица. Първо ще видим как Анджелина Джоли, която не само може да играе и изглежда прекрасно, справя и като режисьор и продуцент на епичната драма “Несломен”. Филмът проследява невероятния живот на Луис “Луи“ Замперини - лекоатлет олимпиец от 1936 г. в Берлин, станал военнопленник на японските войски по време на Втората световна война. Луис, заедно с още двама човека, оцелява цели 47 дни на надуваема лодка в Тихия океан, след като самолетът им се разбива. Спасен е от японците, които обаче го отвеждат във военнопленнически лагер. Филмът на Джоли е невероятна и вдъхновяваща истинска история за несломимата сила на човешкия дух.

Носителят на Оскар Ръсел Кроу и Олга Куриленко са звездите в „Търсачът”, една необикновена история за любов, вяра и героизъм. Действието в епичното приключение се развива през 1919 г., четири години след кървавата битка при Галиполи в Турция през Първата световна война. Австралийският фермер Конър заминава за Истанбул, за да търси синовете си, изчезнали по време на битката, но неочаквано се влюбва в красивата собственичка на хотела, в който е отседнал. Въоръжен единствено с надеждата си и с помощта на турски офицер, Конър ще търси истината за съдбата на синовете си.

Макар да не спечели Оскар, "Американски снайперист" беше номиниран в 6 категории, сред които и за най-добър филм. Лентата на Клинт Истууд раздели американците в мненията им дали стрелецът от елитните части, воювал в Ирак, е бил герой или подлец. Филмът е базиран на истинската история и на мемоарите на войника Крис Кайл. Морският пехотинец е изпратен в Ирак с една-единствена мисия: да защити братята си по оръжие. Той спасява безброй животи, следвайки девиза на американските специални част „не изоставяй никого." Репутацията му преминава фронтовата линия и той става известен като “Легендата”. След завръщането си при съпругата и децата си обаче, Крис открива, че това е война, която не може лесно да загърби.

От петък можете да гледате и втората част на филма на Максим Генчев - “Дякон Левски”. Лентата предизвика сериозни дискусии и две крайни мнения - за или против виждането на режисьора за образа на Апостола на свободата. Филмът ни повежда през живота му - от детските години, до извисяването на бесилото – българската Голгота.

Другите заглавия, които можете да видите и тази седмица в Lucky са: “Дякон Левски” 1-ва част, “Китайски пъзел” с Одри Тоту, “Госпожица Юлия” с Джесика Частейн, “Съдилището” с Асен Блатечки и “Човешки капитал”.

Детският фестивал тази седмица ще продължи цели четири дни, заради официалната почивка в понеделник и вторник. Входът за децата отново е свободен. Заведете ги на 3D филмите “Пчеличката Мая”, “Омагьосаната къща”, “Крадци на ядки”, “Свободни птици” или на 2D лентите “Малката голяма панда”, “Котаракът в чизми”, “Пампоко”, “Лисицата и детето”, “Кумба”.