Сесил Каратанчева сензационно на полуфинал в Акапулко

Спорт

27-02-2015, 09:19

Снимка:

abiertomexicanodetenis.com

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Българката се нареди до Мария Шарапова в заключителната фаза на турнира

Сесил Каратанчева сензационно се класира на полуфиналите на тенис турнира в Акапулко. Намиращата се на 158-о място в ранглистата вече на едно стъпало от големия финал, след като победи драматично 51-ата в света представителка на Пуерто Рико Моника Пуиг с 2:6, 7:6(7), 6:4.

Българката показа силен характер и след като бе категорично надиграна в първия сет, във втората част спаси три мачбола на съперничката си. Всъщност Каратанчева бе повела с 4:0 във втората част, но допусна обрат и Пуиг поведе с 6:5 и възможност да сервира. Пуерториканката взе аванс с 40:15, но точно тук бе пробита и Каратачева вкара сета в тайбрек. В него българката отрази още един мачбол и в крайна сметка го спечели с 9:7. Заключителният сет отново бе изпълнен с обрати, като Сесил реализира три пробива в него, което все пак бе достатъчно да го спечели с 6:4, а с това и мача.

На полуфиналите българката ще се изправи срещу представителката на Швейцария Тимеа Бачински, която се наложи с 6:3, 6:3 срещу шведката Йохана Ларшон.

От другата страна на схемата на полуфиналите е и поставената под номер 1 Мария Шарапова. Рускинята имаше известни затруднения, но все пак спечели в 3 сета с 6:1, 4:6, 6:2 срещу словачката Магдалена Рибарикова. Последната полуфиналистка е французойката Каролин Гарсия, победила хърватката Марияна Лучич-Барони с 6:2, 2:1 и отказване на съперничката.

Всичките полуфиналистки в турнира ще получат по 180 точки за световната ранглиста и 21 400 долара от наградния фонд.

 

Източник: SPORTONLINE.BG