Директорът на „Пирогов” подал оставка, Москов не я приел

проф. Стоян Миланов определи постъпката си като личен и морален акт

Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов си депозирал оставката поради невъзможност да се справи с управлението на болницата с наличните финанси. Здравният министър д-р Петър Москов, обаче, не я е приел и след разговор с Миланов го убедил да продължи да ръководи лечебното заведение. Днес пред Института за спешна помощ министър Москов и проф. Миланов дадоха извънреден брифинг, на който обясниха ситуацията, предаде Дарик.

Директорът на „Пирогов" проф. Стоян Миланов е депозирал преди ден оставката си в Здравното министерство. Той определи постъпката си като личен и морален акт, който направил, защото почувствал, че не може да продължи да управлява болницата при сегашната ситуация. Решението било продиктувано от невъзможността лечебното заведение да функционира по начина, по който Миланов искал.

Здравният министър д-р Петър Москов обаче изразил пълната си подкрепа за настоящия директор на болницата. Намеренията Миланов да подаде оставка били осуетени от думите на Москов след един мъжки разговор. По време на него министърът поел ангажимент да придвижи на преден план проблемите в „Пирогов", за да се работи върху тяхното разрешаване.

Повече конкретика не бе дадена.