Съдът остави окончателно Цар Киро в ареста

Можел да се лекува и в затвора

Пловдивският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение „задържане по стража“, взета по отношение на Кирил Рашков, съобщиха от пресцентъра на съда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Адвокатката на Рашков поиска домашен арест за своя клиент, поради влошеното му според нея здравословно състояние.

Съдът намери, че няма основания, поради които да бъде изменена най – тежката мярка за неотклонение спрямо Рашков. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Срещу Рашков са повдигнати три обвинения - за контрабанда  през границата силно действащо отровно вещество – 501 г  живак, забранено за износ от  Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда, за държането на веществото и на нерегистрирани по съответния ред бронзови и сребърни монети.