Цветанов не е усетил напрежение в коалицията

Политика

26-02-2015, 11:32

Снимка:

bulgaria.utre.bg

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов призовава към компромиси за дълга

Това, че си променил позицията не значи, че си направил отстъпление, уточни лидерът на ПГ на ГЕРБ

Не съм усетил напрежение в коалицията и в диалога, който водим с всички парламентарно представени партии. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Bulgariautre.

По неговите думи с Патриотичния фронт партията води искрени разговори. Цветанов припомни, че именно тяхното предложение за отлагане на дебата и гласуването на ратификацията на новия външен дълг от миналата седмица е било подкрепено от ГЕРБ. "Може би времето е било малко да получат подкрепа от техните избиратели за формиране на позицията", обясни Цветан Цветанов.

Той заяви, че не би желал да коментира политическите процеси в една партия и парламентарна група. По-важно при дискусия за дневния ред и законодателството, което трябва да се приеме от 43-то Народно събрание, било да се търси консенсус и да се правят взаимни отстъпки, за да се реализират заложените цели.

Цветанов призна, че и ГЕРБ е правила промяна в своите политически решения, които са били декларирани в самото начало преди дебат. "Това, че си променил позицията не значи, че си направил отстъпление. Някой път разумният подход и когато анализираш всички процеси, можеш да бъдеш искрен и да заявиш, че променяш позицията си, защото се водиш от интересите на държавата", уточни зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.