Боби Михайлов: БФС няма отношение към разпределянето на парите от ТВ-правата

Спорт

25-02-2015, 18:14

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Клубовете от "А" група ще могат да създадат "Б" отбори

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов категорично заяви, че родната централа няма никакво отношение към разпределението на средствата от телевизионните права в „А” група, с което призова родната централа да не бъде намесвана в спора между клубовете и компанията, която дава парите. Изказването си Михайлов направи след днешното заседание на Изпълкома и бе в отговор на желанието на Левски и ЦСКА да получават повече пари от тв правата, тъй като са по-гледани и заканата за бойкот от страна на двата гранда.

 

„Доста хора бъркат темата с телевизионните права. ЦСКА и Левски играят заедно с още 10 отбора в едно първенство. Футболният съюз няма отношение за разпределението на парите. Начинът е гласуван от всички президенти, които и в момента са президенти на клубовете от „А” група. Ако във времето те решат да променят това, то си е тяхна работа“, обяви президентът на БФС.

 

Михайлов взе отношение и по въпроса за новосформираната Асоциация на треньорите, която ще се бори за правата им в родния футбол.

 

„Ние сме зад Асоциацията на футболните треньори. Дано да успеят. Треньорската комисия е към футболния съюз, докато Асоциацията на треньорите и Асоциацията на футболистите са различни юридически лица“, допълни шефът на родния футбол.

 

В същото време след заседанието на Изпълкова стана ясно, че скоро клубовете от „А” група ще могат да сформират „Б” отбори, които да се състезават в долните дивизии. Предложението ще бъде гласувана през март и може да влезе в сила през следващия или по-следващия сезон.

 

Другата идея, която се е родила на днешното заседание е да бъде създадено елитна група до 15 години.

 

Източник: sportonline.bg