С новият заем ще се купуват стари американски изтребители, според Сидеров

Дългът щял да ни включи на фронтовата линия

Заемът е военен. Доказателство за това е призивът на ген. Румен Радев политиците да побързат с избора на бойни самолети. С част от тези пари ще се купят стари американски изтребители. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на Bulgariautre.

"Всичко беше направено така, че заемът да мине. Всичко това беше договорено, закупено от ГЕРБ", посочи Сидеров. Според него има цели напазарувани групи.

"Защо Патриотичният фронт поискаха отлагане миналата седмица", попита Волен Сидеров и сам си отговори: "За да си нагласят козовете".

По думите му на ГЕРБ им трябвало да разиграят нещата така, че и ДПС да се включат, за да има по-голямо съгласие. "При това положение искат да размият границата опозиция, но стана ясно, че ДПС не е опозиция, те са си подкрепящи кабинета. Вкараха ни във военен заем, който ни прави държава, която ще бъде включена на фронтовата линия", заяви атакистът.
Той обяви, че не е изненадан от поведението на ДПС и промяната на позицията им в последния момент. "ДПС обичат винаги да са във властта. Те имаха един-два месеца, търсиха пролука, търсеха начин, по който да подходят", обясни Сидеров.

По отношение на смяната на позицията и на АБВ, той коментира, че явно за 10-минутна почивка е дошъл момент на просветление за АБВ и са разбрали нещо, което седмици наред не са могли. "Това не е сериозно. Ясно е, че вече им е било обещано нещо. Какво точно – ще стане ясно, всичко ще си проличи", добави той.