Радан Кънев: Бойко Борисов иска да гарантира финансовата стабилност на страната

Винаги, когато сме убедени, че едно решение е правилно, независимо от конюнктурата, ще го подкрепим, категорични са реформаторите

Вярвам, че Бойко Борисов в момента иска да гарантира финансовата стабилност на страната, а ние искаме ясен знак, че той иска да гарантира и политическата й стабилност, което значи пълен мандат на настоящото мнозинство с настоящия премиер. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде репортер на Bulgariautre.
"Не искаме да се допусне и най-малко съмнение, че има маневри по отношение на мнозинството и това да внесе нестабилност, която би обезсмислила финансовата стабилност, която постигаме", уточни Кънев.

По неговите думи е имало множество изказвания от средите на ГЕРБ, които не криели намерението чрез това гласуване Патриотичният фронт да бъде изваден от мнозинството, а може би и АБВ. "АБВ по един доста странен начин взеха завоя в последния момент, а Патриотите не успяха. Трябва да изкореним това съмнение, тъй като стабилността на страната има две страни. Едната е да гласуваме за финансова стабилност, другата е здравото мнозинство, което да проведе необходимите реформи, за да не ни се налага повече да взимаме такива дългове", поясни Радан Кънев.

По отношение на това, че на първо четене на ратификацията на дълга Кънев е гласувал "против", той самият обясни, че с това от Реформаторския блок са дали много ясен политически знак, че не могат да хвърлят в пространството подобни неподготвени предложения, да взривяват обществото и да остане дори най-малката капка съмнение, че това се прави с конюнктурни политически цели. "Даваме ясен знак, че правителственото мнозинство в България е стабилно и то ще проведе необходимите реформи", посочи Кънев.

По думите му това е техният ясен знак, че мнозинството в България остава такова, каквото е – от 4 партии и ще остане такова 4 години. "Винаги, когато сме убедени, че едно решение е правилно, независимо от конюнктурата, ще го подкрепим", заяви още Радан Кънев.