Депутати на косъм да се сбият в пленарна зала

Патриотичният фронт и "Атака" си размениха остри реплики

Депутати бяха на косъм да се сбият в пленарна зала по време на обсъждането на законопроекта за ратифициране на вземане на заем от 8 милиарда евро за периода 2015-2017 г., предаде репортер на Bulgariautre. Представителите на ПГ на "Атака" и на Патриотичния фронт си размениха остри реплики и обидни квалификации.

Първоначално лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че партията ще гласува против "военния" заем, който по думите му е 27 милиарда лева с лихвите.

Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов му репликира и го попита къде са сделките и пазарлъците, за които той говори.
След като две от депутатките от "Атака" станаха и подвикваха от място в залата по време на изказването му, Симеонов заяви: "Имам чувството, че се намирам на магистралата".

Сидеров му отвърна със заплахата, че ще го осъди за това, че е обидил избирателите на "Атака", наричайки ги "лумпени". Той каза още, че Симеонов снабдява гражданите с гей порно. Председателстващият заседанието Янаки Стоилов потвърди, че такива канали има.

Депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова заяви, че парламентът се превръща в арена на хора, които си мерят... авторитетите.
По време на нейното изказване депутатите от "Атака" скандираха: "Оставка".

Зам.-председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валентин Касабов заяви: "Вдигнах си малко микрофона, защото едно прхидролено човече си избелва косата...", след което председателят на парламента Цецка Цачева го прекъсна, а народните представители от "Атака" доближиха до изказващия се от парламентарната трибуна Касабов с готовност да му налетят на бой. Своевременно Цачева обяви 10-минутна почивка за успокояване на страстите.