Неудържим Суарес посече Сити насред Манчестър

Барселона взе отличен аванс след 2:1 над "гражданите"

Барселона спечели изключително важна победа с 2:1 като гост срещу Манчестър Сити в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. И двете попадения за Барса бяха отбелязани от Луис Суарес, който беше мощно освиркван още при появяването си на терена преди първия съдийски сигнал. Явно това амбицира допълнително уругваеца, който се развихри. Все пак интригата за реванша остана, след като сити върна един гол през втората част чрез Агуеро.

 

Сити имаха първата добра възможност да отбележат в 9-ата минута, но Милнър стреля в стената от перфектна позиция при пряк свободен удар. В 11-ата Меси беше изведен на добра стрелкова позиция в наказателното поле, но в последния момент Демикелси блокира удара му.

 

Минута по-късно Суарес се откъсна добре отляво, опита пас, който не се получи, след това стреля с левия крак, но в страни от лявата греда. В 16-ата обаче уругваецът беше точен. След грешка в защитата на Компани, Суарес се измъкна в близост до малкото наказателно поле вдясно и шутира безпощадно, пращайки топката в далечния на вратаря ляв ъгъл.

 

Домакините отговориха с удар на Джеко с глава в 21-ата, който обаче не уцели вратата. В 30-ата Суарес почти погреба надеждите на домакините. При отлична атака Меси намери Алба, който подаде към Суарес, който засече топката с десния крак и я прати точно до дясната греда. Тя се удари в нея и влетя в мрежата.

 

Две минути по-късно Неймар имаше шанс да направи резултата класически, но излязъл сам срещу Харт, опита да го прехвърли, ала защитник изчисти топката пред голлинията. Минута преди края на полувремето Дани Алвеш напредна сам отдясно и пробва да прехвърли стража на „гражданите”, но топката се отби от горната греда и излезе в аут.

 

Домакинте започнаха много по-активно втората част. Ударите на Агуеро и Насри обаче не намериха целта. В 50-ата минута Джеко направи страхотен пропуск. След корнер той беше изпуснат на чиста позиция срещу вратаря, но ударът му с глава попадна в средата на вратата и Тер Щеген улови без проблеми.

 

В 54-ата Агуеро след чудесен пробив шутира по посока на десния ъгъл на вратата на Барса, но половин метър го отдели от попадение. В 69-ата най-после Сити вкара гол чрез Агуеро. След грешка на Меси топката достигна до нападателя след пас на Фернандиньо, който надбяга защитник и преодоля майсторски стража на Барса за 1:2.

 

Пет минути по-късно обаче „гражданите” останаха с човек по-малко след втори жълт картон и съответно червен на Клиши. Малко след това Меси можеше да отбележи 3-и гол, но Харт изби с върха на пръстите си рикоширалата в защитник топка.

 

В последната минута на редовното време Меси се измъкна зад защитата и вкара топката в мрежата, но беше отсъдена засада на аржентинеца. В 3-ата минута на добавеното време Меси беше фаулиран в наказателното поле. Зад топката застана Лионел, който обаче пропусна. Харт спаси битата в десния ъгъл топка, а след това при добавката с глава аржентинецът я прати в аут.

 

Съставите на двата отбора:

 

Манчестър Сити: Харт; Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши; Силва, Милнър, Фернандо, Насри; Джеко, Агуеро

 

Барселона: Тер Стеген; Алвеш, Пике, Масчерано, Алба; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар