25 февруари: Целенасочен стремеж

Хороскоп

24-02-2015, 23:37

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

23 февруари - 1 март : По тънката граница на реалността

Слънце в Риби, Луна в Близнаци. Астрологична картина на деня

От спокойната и с нищо ненатрапваща се вчерашна атмосфера днес и помен няма да остане и искаме или не информационния обмен ще ни принуди да се включим в суетата на живота още в ранните часове на деня. При това не без активното проявление на собственият ни стремеж да узнаем всичко и да бъдем на всякъде. Информацията която получаваме обаче, може да се окаже крайно противоречива, намеренията и настроенията ни- твърде неустойчиви, а като следствие от всичко това, уговорките и обещанията-ненадеждни. Въпреки това, ако не губим връзка с обективната си преценка,  и разчитаме на натрупаните до момента опит и знания ще можем доста успешно и с лекота да се справим с възникнали в предходните дни съмнения и препятствия. А в случай, че съумеем конструктивно и последователно да концентрираме усилията си в интересуващите ни области и резултатите няма да ни разочароват. Преди да вземете решения за действие обаче, потърсете потвърждение за цялата информация с която разполагате от надеждни източници. Посъветвайте се с хора, на чиито знания и опит можете да разчитате и използвайте методи и практики доказали ефективността си във времето.

Подкрепата на хората от най-близкото ни обкръжение-приятели, интимни партньори, колеги и съмишленици, с които ни свързват не само общи цели и интереси, но и взаимна симпатия, ще бъде от съществено значение както за самочувствието така и за успехът в делата ни сега. Наличието или отсъствието и , може да промени хода на текущите ни планове и житейските ситуации с които сме ангажирани. Затова не се колебайте да внесете яснота в заплетените ситуации в личния си живот, в случай че такива съществуват. Това ще укрепи доверието, физическата, духовната и интелектуалната близост във връзките ви с хората, на чието присъствие в живота си държите и от чиято подкрепа се нуждаете.

Работа и бизнес
Денят е подходящ както за работа изискваща активно умствено натоварване, така и за дейности нуждаещи се от целенасоченост и активни физически усилия. Най-важното условие обаче, е да концентрирате енергията си в една посока и да не позволявате на непродуктивни разговори и занимания да ви разсейват. Онези, които работят с пари, документи или информация, следва да бъдат внимателни за да не стават жертва на измама, фалшифициране или манипулиране на факти.

Здраве, хранене и красота
Денят е активен по своята енергетика поради което пасивността и бездействието могат да причинят физически или психически блокажи. Не бива обаче да забравяме че твърде голямата активност често става причина за нервно напрежение, стрес, натрапчиви мисли, физическа и умствена преумора които обичано пораждат психологическа и емоционална умора. Бъдете умерени, правете си кратки почивки, по възможност съчетани с разходка на чист въздух. Нервната система днес е изключително уязвима- осигурете и пълноценна почивка и по възможност не я натоварвайте допълнително с безцелно гледане на телевизия и ровене в интернет. Избягвайте също твърде многолюдни, шумни места, дразнещи светлини и звуци.