Плевнелиев: Реформата във водния сектор не може да бъде отлагана повече

Политика

24-02-2015, 18:02

Снимка:

Прессекретариат на държавния глава

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевнелиев посреща „Патриотите” и БДЦ

Плевнелиев: Допитването до народа ще доведе до по-висока активност на избори

От БДЦ предложиха провеждане на кръгла маса за промени в закона, свързан с провеждането на референдуми

Реформата във водния сектор не може да бъде отлагана повече, тъй като това не е добре за българските градове и села, а и Европейската комисия ще е безкомпромисна към България. Това коментира президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с представители на Парламентарната група на Български демократичен център, която се проведе в рамките на традиционния „месец на политическите консултации”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава и парламентаристите от БДЦ бяха единодушни, че с общи усилия през 2015 г. могат да бъдат осъществени много от неотложните реформи, включително в социалната сфера, пенсионната реформа, в здравеопазването, в образованието, в сектор „Сигурност”.

„Надявам се този парламент да има пълен мандат. Правилният прочит на народния вот е: седнете, обединете се около смислените за нацията приоритети и работете по тях”, подчерта президентът, който прогнозира трудна 2015 г. заради рекордния брой международни кризи и все още ниския икономически растеж.

От коалиция БДЦ посочиха пред държавния глава, че са конструктивна парламентарна опозиция и подкрепят всяко разумно предложение, което допринася за повече стабилност.

Народните представители подкрепиха позицията на върховния главнокомандващ за необходимостта от повече инвестиции в отбранителните способности на страната ни, в т.ч. с подкрепата на партньорите от НАТО.

По отношение на инициирания от държавния глава референдум за промяна на изборните правила от БДЦ предложиха да се проведе кръгла маса под егидата на президента Росен Плевнелиев, на която да бъдат обсъдени промени в Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Пред представителите на БДЦ президентът Росен Плевнелиев припомни, че е против президентска република и отново определи парламентарната демокрация като едно от големите постижения в най-новата история на страната ни.