24 февруари: Лоялност и търпение

Хороскоп

23-02-2015, 17:33

Снимка:

http://pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

23 февруари - 1 март : По тънката граница на реалността

Слънце в Риби, Луна в Телец

Ленивото настроение, както и безрезултатните опити да тласнем развитието на текущите ситуации в желана от нас посока, ще ни оставят с противоречиви впечатления от този ден. Мнозина ще бъдат ангажирани с решаването на практически и битови проблеми, или просто ще копнеят да си осигурят повече комфорт за да отдъхнат на спокойствие. В същото време, актуална и днес остава необходимостта от решения, под въздействието на външен натиск, било то на обективни обстоятелства, или хора с чиито изисквания сме длъжни да се съобразим, ако не желаем да рискуваме постигнатото до момента.

Усложненията и предизвикателствата които срещаме сега, могат временно да ни наложат натрапчиво усещане за загуба на почва под краката. Унинието или паниката обаче, едва ли ще ни бъдат от полза пред вид това, че всичко което се иска от нас в този момент е да поемем отговорност, да покажем ангажираност и да проявим дисциплина, заставайки с конкретни постъпки и решения, зад заявките които сме дали в миналото. Отговорността обаче следва наистина да бъде внимателно преценена с настоящите ни възможности и потребности. Отказът също е проява на отговорност, особено когато е от нереалистични и безперспективни намерения, от желания и начинания за които не сме подготвени и не разполагаме с необходимите опит, умения и ресурси, от ситуации и хора които не ни носят полза и радост . За да се освободите от напрежението посветете деня на рутинни дела, които ви позволяват размисъл в усамотение.

Ще имаме цял ден на разположение за преценка и решение към какво да продължим да се стремим и от какво да се откажем, тъй като Луната ще се движи на празен ход, поради което активните действия и социалния взаимообмен едва ли ще бъдат особено продуктивни. Затова пък споделените в тесен кръг чувствени удоволствия от простичките земни радости и интимното общуване ще се превърнат едновременно в лекарство и утеха за душата ни.

Работа и бизнес
Въздържайте се от дела касаещи финансови потоци и ресурси, сделки и кредити, оформяне и подписване на финансови договори и документи и обсъждане на проекти целящи увеличаване на текущите ви доходи и печалби. Не следва също да разчитате в този момент на материална помощ за осъществяване на замислите си. Концентрирайте се в онези от тях, които можете да реализирате със собствения си потенциал.

Здраве, хранене и красота
Сега е желателно да се храним до насита, но без излишества. В менюто следва да присъстват повече зеленчуци. Всички растителни храни имат повишено благотворно влияние върху организма стига да са естествени, тъй като организма ще усвои пълноценно както полезните така и вредните съставки от тях. Кожата и касата също щу усвоят максимално съставките на козметичните средства, така че подхранващите грижи за кожата и косата възнаградени. Кожата има нужда от повече кислород-почистете я добре от замърсяванията и мъртвите клетки. А ако искате наистина да се наградите направете го със спа процедура или масаж, освен полезно това ще бъде и запомнящо се преживяване.