Четири органа проверяват за предишни далавери във ВМА

Ще има санкции за ръководителя на клиниката по дерматология проф. Кадурина

Министерство на отбраната е изпратило одитите за Военномедицинска академия до четири органа – прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, Комисията за конфликт на интереси и Националната агенция за приходите

До момента обаче единствено Комисията за конфликт на интереси е върнала обратен отговор, който сочел, че няма нарушения, поясни пред журналисти зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова. Тя е запозната с проверката на военното министерство, тъй като бе и в служебното правителство на Георги Близнашки.

Останалите институции все още извършват проверки.

От своя страна военният министър Николай Ненчев допълни, че когато се запознал с проблемите, реагирал незабавно и се срещнал с настоящия началник на ВМА ген. Николай Петров. „Разгледахме болницата и разпоредих да бъде извършена проверка”, подчерта Ненчев. Той изрази пълна и безрезервна подкрепа към ген. Петров относно политиката на ръководство на академията.

На пресконференцията стана ясно още, че през септември докладът за злоупотреби във ВМА е даден на прокуратурата.

Ръководителят на клиниката по дерматология на Военномедицинска академия проф. Мирослава Кадурина ще бъде административно санкционирана, съобщи началникът на болницата Николай Петров, предаде бТВ.