Черно море триумфира с Купата на България

Спорт

22-02-2015, 17:26

Снимка:

lukoilacademic.bg

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Варненци отново грабнаха трофея след 15-годишна пауза

Черно море е новият носител на Купата на България по баскетбол. Изненадващо или не на финала в Плевен варненци победиха Лукойл Академик със 72:69 (14:20, 19:16, 18:12, 21:21).

 

Така варненският тим след 15 години отново вдига трофея, а пък големият фаворит в българския баскетбол Лукойл Академик за втора поредна година остава не успява да спечели купата. Черно море подобри постижението си от миналия сезон, когато игра финал, но загуби от Левски, и вдигна за четвърти път в историята си Купата на България, с което се изравни с Балкан на четвъртото място във вечната ранглиста.

 

Срещата бе доста равностойна, като само в отделни епизоди Лукойл успяваше да вземе преднина от 6 или 8 точки. Тогава варненци обаче бързо отвръщаха и съкращаваха разликата. Решаваща за успеха се оказа третата част, която бе спечелена с 18:12 от Черно море и след която варненци поведоха с 3 точки, които бяха задържани до края на двубоя.

 

Най-резултатен за победителите стана Милян Пупович с 20 точки, а с по 8 се отчетоха Пламен Алексиев, Станимир Маринов и Асен Великов. С 14 точки, 9 асистенции, но и 7 грешки за Лукойл завърши Дий Браун, а Тери Смит добави 13 точки.

 

Източник: sportonline.bg