Шоколад с розови листа показва България в Париж

Общество

21-02-2015, 15:57

Снимка:

Министерство на земеделието и храните

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

9 наши фирми предлагат деликатеси от патешко, био вино, натурални сладка, козметични продукти на Международното селскостопанско изложение

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри българския щанд на Международното селскостопанско изложение “SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015” в гр. Париж, Франция. За първи път на форума страната ни се представя с ръчно изработен шоколад с розови листенца. Гостите могат да опитат и деликатеси от патешко, био вино, натурални сладка, розова вода. Посетителите могат да изпробват и козметични продукти направени от био рози, лавандула и други. Министър Танева пожела успех на изложители и ползотворни бизнес контакти.

При срещите си с представителите на фирмите изложителки Танева обясни, че в новия програмен период на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година, ароматни култури, като лавандулата и розите, магат да получат значителна финансова подкрепа. Производителите, при кандидатстване ще получат подпомагане в размер на 405 или 557 евро на хектар, в зависимост дали стопанството вече е биологично или е в преход, по мярката за биологично производство.

Министерство на земеделието и храните участва за пети път на най-голямото земеделско изложение във Франция, като България е представена от 9 фирми производители.

В рамките на визитата си министър Танева разгледа и салона за животновъдство, на който се представя най-добрата селекция от животни.