Луд скандал в ефира заради филма "Дякон Левски"!

Нервите на режисьора Максим Генчев не издържаха

Луд скандал се разрази тази сутрин в ефира на Нова телевизия, а причината бе филма "Дякон Левски". Потомката на Апостола Христина Богданова и режисьорът на филма Максим Генчев влязоха в словесна престрелка, от която се чуха доста остри неща. Генчев се включи от Плевен, където снощи имаше прожекция на филма, а до него бе и актьорът Веселин Плачков. Нервите на създателя на лентата не издържаха и той буквално изпадна в истерия за ужас на водещите Виктор Никоалев и Ани Цолова.

"Днес трябва да стоим прави, а не да се занимаваме с филми. Днес е обесен най-великият българин и не е почтено да се занимаваме с филми, клюки, кой какво мислил, на кой не му било угодено... Това е гавра с паметта на Апостола! Това е икона. И не ви е срам, че правите жълти предавания за цял един народ. С двеста кръвно съм в момента. Не ви е срам! Вчера 1200 души гледаха на крака този филм. Какви са тия работи?", изригна режисьорът на "Дякон Левски" в ефир към водещите, които чуха преди това критичното мнение за филма на Богданова.

"Кои са тези критици? Тези, които потриваха ръчички, когато го бесиха преди 142 години или тези, които сега вият като гарвани? Родственичката трябва да гледа филма повторно и да влезе в тъканта му. Моят Левски е герой и такъв го вижда зрителят", каза още с треперещ глас Генчев.