Роми нападнаха полицаи пред „Майчин дом”

Скандалът се завихря още в „Пирогов”

Осем пияни роми нападнаха охраната на родилната болница. Скандалът се завихря още в „Пирогов”, където на жената откриват киста и й предлагат операция в спешната болница. Придружаващите я близки обаче отказват, защото, по техни думи, „имаме си лекар в „Майчин дом”. В 1 часа след полунощ телефоните на Четвърто районно управление звънят като на пожар. Помощ иска охраната на спешното приемно отделение на „Майчин дом”, предаде БЛИЦ, позовавайки се на свой източник.

В помещението на спешното приемно от две коли буквално се изсипват осем пияни роми, носейки на ръце жена. Лекар от спешното я поема, за да й окаже помощ, подготвят документите й за хоспитализация, но придружителите й настояват тя да бъде незабавно оперирана, и то от техния доктор. Оказва се обаче, че въпросният лекар не е дежурен тази нощ в болницата.

Безуспешни се оказват опитите на дежурния медицински персонал и охраната на болничното заведение да овладеят агресията, проявена от ромите. Двамата полицаи, пристигнали на място, влизат в ръкопашен бой с придружителите, като съвременно викат на помощ свои колеги. Единият от полицаите е пострадал, тримата охранители са невредими. Когато идват още две дежурни коли с полицаи, от ромите вече няма и следа. В момента се издирват кои са поредните биячи в поредното здравно заведение.