Северната тангента отпушва движението в София

Тя ще съкрати с 8 км придвижването по Северната дъга, заяви Фандъкова

Северната скоростна тангента ще съкрати с 8 км придвижването по Северната дъга. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на Северната скоростна тангента, предаде Агенция „Фокус”.

„Северната скоростна тангента е поредната инвестиция в Столичната община от страна на държавата с европейски средства. Това се дължи не само на разбирането, но и на усилените действия на този екип. Вярвам, че този проект, който стартира днес, ще завърши в най-кратки срокове, защото вярвам в екипа на министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров“, заяви Фандъкова.

„Това са същите хора, които работиха по Южната дъга, работиха по старта на Западна дъга и по Софийския околовръстен път гара Яна - участъкът, който беше пуснат преди известно време и който вече забравихме, че се е строил“, подчерта Фандъкова. Тя отбеляза, че когато се започне един обект, вярва, че той ще свърши. „Строителите ще бъдат поставени под много сериозен натиск от страна на възложителите и така трябва да бъде, защото това е много дългоочакван обект. Движението там е наистина много тежко и това са не просто спестени средства, това са спестени вредни емисии, които са на територията на Столична община. Наш основен ангажимент е работа за чистотата на въздуха“, каза още столичният кмет.

„Това е възможността от следващата година за истинско дългоочаквано развитие за северните зони на София, за развитие на града. Както в икономически план с инвестиции в промишлените зони, така също и за ниско жилищно строителство, което е предвидено по плана на столицата“, допълни Фандъкова.