Патриотичният фронт е решил още снощи да не подкрепи дълга

Няма вариант някой да ни казва в последния момент или - или, посочи Красимир Каракачанов

От снощи решението на парламентарната група беше да не се подкрепи това ратифициране на дълг от 16 милиарда лева. Това каза съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, предаде „Фокус”. По думите на Каракачанов едно решение на парламента трябва да бъде обсъдено както с депутатите, така и с българското общество. По подобен важен въпрос нещата не могат да се решават бързо и обществото трябва да има яснота, за да няма спекулации и съмнение, че депутатите в това Народно събрание носят отговорност, уточни той.

„Вариант, в които някой ни казва в последния момент „или”-„или”, няма и затова от снощи решението на парламентарната група e, че няма да подкрепим тази ратификация”, посочи Каракачанов.

Според него точно поради тази причина се е появил министър Владислав Горанов да обяснява за ратификацията. „Няма как нещата да се случат за кратко време. И обществото, и парламентът трябва да бъдат убеждавани”, поясни той.

Красимир Каракачанов добави още, че Борисов е свободен човек и може да си подаде оставката, когато иска. „Тогава обаче трябва да си понесе отговорността за 15-те милиарда, които договаряме от ЕС за следващия програмен период”, заяви той.

Той каза още, че разговорите продължават, но не даде ясен отговор как ще гласува парламентарната му група по отношение на 16-милиардния дълг.