Шахтьор не се даде на Байерн и съхрани интрига за реванша

Спорт

18-02-2015, 00:27

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Домакините стигнаха до 0:0 в груб мач, Чаби Алонсо беше изгонен в своя мач №100 в ШЛ

Шахтьор не се даде на Байерн Мюнхен и завърши 0:0 при домакинството си на немския шампион в първи мач от 1/8-финалния сблъсък на Шампионската лига. Мачът ще се запомни с грубостите на терена и неспортсменските прояви, които доведоха и да червен картон в мача, който беще доминиран от Баварците, но безрезултатно.

 

Гостите на Байерн  пропуснаха две много добри възможности, като в двата случая блесна гениалността на Ариен Робен. Холандецът първо копна много хитро към границата на наказателното поле, където Бастиан Швайнщайгер отправи ножичен удар от въздуха, но стреля покрай левия страничен стълб.
После Робен се пребори за топката със съперников футболист, направи рязък финт и изведе Томас Мюлер отдясно. От малък ъгъл германецът опита нещо средно между подаване и удар, проваляйки атаката на своите.

 

Постепенно украинците се укротиха и на няколко пъти разиграваха смислено. В средата на първото полувреме Ракитски стреля мощно от пряк свободен удар с левия крак, но Нойер спаси.

 

Половин час след началото на срещата мюнхенци направиха още един много сериозен пропуск. Томас Мюлер отклони с глава към Рибери, който му върна веднага отляво. Германецът стреля от движение, но се подхлъзна и би над напречната греда.

 

След подновяването на играта двата отбора свалиха нивото, като най-интересните моменти бяха свързани с некоректната игра на Дъглас Коста, който първо закачи с крак падналия на тревата Франк Рибери, а минути по-късно удари французина с лакът в лицето напълно умишлено.

 

В 65-тата минута Байерн остана с човек по-малко. Реферът Ундиано Майенко показа пресилен втори жълт картон на Чаби Алонсо в неговия мач №100 в Шампионската лига и го изгони за нарушение срещу Тейшейра, след като преди това Дъглас Коста мина само с официално предупреждение.

 

Все още липсваха головите положения, като гостите се подсигуриха в отбрана, а Шахтьор изглеждаше безидеен, въпреки бразилските футболисти в състава. За разлика от своите футболисти, Мирча Луческу се оказа находчив и извади превъзбудения Дъглас Коста от терена.

 

Към края на двубоя Ариен Робен стреля след финт отдясно, а Ракитски се предпази, блокирайки топката с ръка в наказателното поле. Майенко прецени, че играта не е умишлена и даде знак играта да продължи.