Челси сигна до равенството срещу ПСЖ с гол на Иванович

"Сините" от Лондон взеха своето след 1:1 в Париж, Кавани и Луиш пропуснаха да донесат успеха на домакините

Защитното трио на Челси - Тери, Кейхил и Иванович донесе така важния гол за Челси срещу ПСЖ, който стигна за равенството на "сините" от Лондон при гостуването в Париж в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига. Срещата завърши 1:1, като Иванович откри резултата в 36-ата минута, а домакините стигнаха до равенството с гол на Кавани в 55-ата минута.

 

Треньорът на френския шампион Лоран Блан заложи на Давид Луис в средата на терена, заедно с Блес Матюиди и Марко Верати. Мястото на Луис в центъра на отбраната беше заето от Маркиньос, който си партнираше с Тиаго Силва. По двата фланга на отбраната оперираха Грегори ван дер Вийл и Максуел, докато в атака ПСЖ заложи на изпитаното трио - Есекиел Лавеци, Златан Ибрахимович, Единсон Кавани.

 

Жозе Моуриньо заложи на малка изненада, пускайки в защита за "сините" Гари Кейхил на мястото на Кюрт Зума като партньор на Джон Тери. Бранислав Иванович и Сесар Аспиликуета сформираха отбранителния вал на гостите, докато средната линия на тима се състоеше от петима халфове - Рамиреш, Неманя Матич, Вилиан, Еден Азар и Сеск Фабрегас. Единствен нападател е завръщащият се в титулярния състав на Челси след наказание в английската Висша лига Диего Коща.

 

Първата опасност създаде ПСЖ в 11-ата минута. Тогава Куртоа спаси на два пъти опасни удари на Матуиди и Ибрахимович с глава. При първия случай стражът на Челси се намеси блестящо, а във втория удара на шведа беше слаб и не затрудни Куртоа. В 34-ата Кавани с глава отправи много опасен удар след корнер от малък ъгъл, но Куртоa отново спаси фантастично.

 

Само две минути по-късно обаче домакините бяха шокирани. Ивановчи откри резултата с глава след центриране на Джон Тери и пас на Кейхил. Така попадението беше изработено изцяло от защитници на „сините” от Лондон, които отбелязаха много важния гол на чужд терен.

 

В 45-ата Ибрахимович стреля силно от пряко свободен удар малко пред наказателното поле, но малко над вратата.

 

През втората част домакините заиграха по-активно и логичното се случи в 55-ата минута, когато Кавани изравни. След атака отляво и центриране на Матуиди Едисон се извиси и с глава прониза отблизо стража на Челси.

 

Пет минути след това ПСЖ изтърва уникален шанс да поведе в резултата. След отлично двойно подаване с Давид Луиш, Ибрахимович беше изведен сам срещу вратаря. Стражът успя да спаси, а при добавката на Луиш защитник от английския тим изби топката пред голлинията.

 

В 66-ата отново Луиш отправи опасен удар с глава, избит над гредата от Куртоа. В 82-ата нов шанс имаше и пред Кавани, но уругваецът, изведен срещу Куртоя, стреля малко в страни от дясната греда.

 

В самия край на мача и Ибрахимович имаше шанс да даде прреднина на парижани, но ударът му с глава беше отразен за пореден път от Куртоа.