„Берое“ с награда за феърплей - снимки

Това е втора награда за клуба този сезон, след "Кавалер на честната игра"

ПФК „Берое“ получи специалната награда „Феърплей“, която бе връчена по време на церемонията „Футболист на годината на България 2014″. Купата бе получена от административния директор Стелиян Попчев и бе връчена от генералния директор на Българско национално радио Радослав Янкулов. От името на целия клуб той благодари за наградата и в тона на феърплея пожела успех на всички отбори.
„Берое“ бе удостоен със статуетката след гласуване сред спортните журналисти в страната и слушателите на БНР. Това е втора подобна награда за клуба за последната година, след като в края на май 2014 г. „зелените“ бяха удостоени с приз „Кавалер на честната игра“ от Асоциацията на българските футболисти.
„Тази награда поставя носителите в една специална категория. Категория в която или си или не си. Категория, в която няма класиране – първи, втори или последен. Има само едно име. През цялата година те играха като мъже. През цялата година среща различни отбори с различна сила и различна класа и нито един път тактиката им не беше по-различна от чисто футболната тактика – победа. Победа с всички футболни средства. Тази година те бяха пример за феърплей и спортсменство.“ – каза Радослав Янкулов преди да обяви победителят в лицето на „Берое“.
„След въвеждането на новия формат в „А“ група мнозина се усъмниха във феърплея на мачовете, които ще се изиграят в долната половина на класирането. „Берое“ обаче беше пример за всички и показа какво е честна игра. „Зелените“ печелеха наред и допуснаха само една загуба. Петър Хубчев и неговите играчи дадоха тон за феърплей, който трябва да бъде продължен.“ – гласеше анонса на БНТ в церемонията.
„Искам да пожелая здраве на всички и много положителни емоции през настоящата година. Нашият отбор винаги излиза за победа в рамките на феърплея и затова благодаря, че това беше оценено подобаващо от футболната общественост.“ – сподели Стелиян Попчев.