Вижте кои са основните грешки при покупката на дрехи

Ето как може да имаме стилен гардероб

Има няколко основни правила, за да имате стилна външност, без да пръскате огромни суми. Ще избегнете и драмите „нямам какво да облека" и „гардеробът ми прелива".

Грешка 1: Прекалено много магазини. Решение: Стилните хора имат няколко любими магазина, от които пазаруват, защото дрехите от една марка в 90% от случаите си подхождат по стил.

Грешка 2: Давате голяма сума за грешните неща. Решение: Огромна част от дрехите се произвеждат в Китай и единственото, което отличава тениска, купена от малък магазин, от неин „близнак" от някой мол, е марката. Но не пестете от качеството на обувки, чанта или палто.

Грешка 3: Купувате дрехи в прекалено различни шарки и цветове. Решение: Помислете кои са нюансите, които ви отиват най-много и си подхождат, и се придържайте към тях, за да не се затрупате с дрехи, които няма с какво друго да носите.

Грешка 4: Купувате нещо само защото е модерно. Решение: Придържайте се към модели облекло, които харесвате и ви стоят добре.

Грешка 5: Скъпи обувки – евтина чанта. Решение: Пресметнете определения бюджет и се спрете на средна цена и за двете. Изглежда в пъти по-добре.

Грешка 6: Купувате си множество евтини дрънкулки, вместо едно, но качествено бижу. Решение: Стойността на всички (никелови, пластмасови, с мъниста и т.н.) украшения, които притежавате – най-вероятно е колкото цената на нещо по-скъпо и стилно, пише Стандарт.