18 февруари: Краят, преди началото

Слънце във Водолей, Луна във Водолей. Астрологична картина на деня

Денят едва ли ще зарадва нетърпеливите и социално активните личности, преследващи и очакващи ефективен напредък в делата и резултат от усилията си. Напротив, ден преди Новолунието при празен ход на Луната, в най-добрия случай можем да се надяваме само на запазване на статуквото, което всъщност си е чиста победа, пред вид процесите на разпад и освобождаване, които протичат сега. Всъщност действителни ползи биха извлекли именно ония, които се оттеглят от активни действия и посветят деня на анализ на миналото и размисли за бъдещето. Този ден ни подарява рядко добри възможности за реалистични умозаключения, които най-ефективно и целесъобразно бихме могли да използваме за разбор на живота си и обективната действителност в която той протича. В същото време колективните дейности и мероприятия и активното общуване ще изискват голям разход на енергия, с която вероятно малцина разполагат сега.

Практически целия ден ще премине при забавени темпове и почти нулева ефективност. Щастливци са тези, които могат да го прекарат в почивка и релаксация и дадат възможност на тялото и психиката си да се подготвят за новия лунен цикъл. Общувайте само с онези, които са ви приятни, правете само онова, което ви носи покой и хармония. Денят е неблагоприятен както за важни дейности начинания, така и за взимането на решения. Категорично и съзнателно се въздържайте от конфликтни ситуации.

Работа и бизнес
Обърнете внимание и посветете деня на онова което трябва да оформите, завършите и прекратите. Смело можете да разчитате на собствените си реалистични умозаключения, но следва да имате предвид че умствената преумора в този ден може да има и обратен ефект. Много по уместно е да прекарате известно време в усамотение наблюдавайки потокът от мисли. Така важните заключения и естествените решения сами ще изплуват в съзнанието ви.

Здраве, хранене и красота
Енергийния потенциал е на границата на своя минимум. Пестете силите си, щадете организма и психиката си. Въздържайте се от консумация на тежки и трудно смилаеми храни, животински продукти и алкохол.Въздържайте се от всякакви козметични процедури и експерименти с външния вид.Полезни са масажи и водни процедури за възстановяване на баланса и хармонията в тялото и душата и извеждане на замърсявания и блокажи от тях.