Земята падна в слънчева дупка, плазмата подмина България

Слънчевият вятър се усилва два пъти. След сряда ни чака успокояване

В голяма слънчева коронална дупка попадна Земята вчера, като се очакваше това да доведе до сериозни смущения. Оказа се обаче, че са били засегнати само отделни райони на планетата, а България е била пощадена, сочи справка на сайта на Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг, цитирана от Форумнюз.

В същото време имаше предупреждения за магнитни бури от неделя до вторник. Очакванията за смущения бяха заради влиянието на короналната дупка, разположена близо до Екватора. Изследователите предупредиха още, че скоростта на слънчевия вятър ще нарасне. до 500 км/с. Според руския сайт gismeteo все пак до утре ще има геомагнитни смущения в България, но те ще са слаби.

Въпреки това по-чувствителните хора в дни с повишена слънчева и магнитна активност имат главоболие. Болните със сърдечни проблеми трябва да внимават, алкохолът не е препоръчителен.

Новолунието ни разбърква плановете

Смущенията до сряда ще отминат, но за сметка на това космическото време ще постави на изпитание способността ни да правим компромиси, обяснява руският астролог Михаил Преображенски в редовната седмична прогноза, която качва на сайта си „В четвъртък се формира уникална астрологична ситуация – и Слънцето, и Луната едновременно преминават в Риби, настъпва Новолуние с удивителна точност от 0 градуса в този знак. Такова съвпадение е много рядко срещано. При Новолуние има енергиен минимум в биосферата и в природата, а знакът Риби олицетворява скромност и изолация. Заради резонанса с разрушителния аспект Уран-Плутон обаче, денят вероятно няма да е от най-приятните“, обяснява астрологът.
По думите му сега Слънцето „отговаря“ за партньорските взаимоотношения, а при преминаването в Риби акцентът ще падне върху физическата активност, върху общото състояние на нещата и работоспособността. Може да се прогнозира, че в този момент партньорските отношения и склонността ни за постигане на компромиси, ще бъдат поставени на изпитание.

Последици

Вероятно ще се стигне до отказ от изпълнение на задължения, прекратяване на съвместни проекти и до невъзможност да се водят разговори, прогнозира Преображенски. Той съветва да проявим повече търпение и да се опитаме да поправим грешките си.

Още в четвъртък вечер под въздействие на благоприятния аспект Меркурий – Сатурн ще настъпи промяна.

Може да получим нови примамливи предложения и да подновим диалога с тези, с които сме се скарали.

В петък пък Венера и Марс ще преминат от Риби в Овен и с това ще се засили материалният ни стремеж.

В края на седмицата те ще съвпадат и това ще ни помогне да се договорим с някого, дори при най-сложните условия. Благоприятно време за това е събота сутринта, а в неделя общият фон ще е по-неблагоприятен, добавя Михаил Преображенски.

В прогнозата на астролога той посочва и благоприятните и неблагоприятните дни за всяка зодия за периода 16-22 февруари.

Неблагоприятни дни

Понеделник, неделя – за Овен, Рак, Везни и Козирог;
Сряда – за Телец, Лъв, Скорпион и Водолей;
Четвъртък – за Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Благоприятни дни

Понеделник – за Телец, Дева, Скорпион и Риби;
Вторник – за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец;
Четвъртък – за Овен, Лъв и Везни;
Събота – за Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.