Волейболните фенове насочиха поглед към София

Мисия София

17-02-2015, 10:56

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

София грабна приза за Европейска столица на спорта за 2018 г.

Причината е тегленето на жребия за Европейското първенство по волейбол за мъже, което ще се проведе в столицата, поясни кметът Йорданка Фандъкова

Европейското първенство по волейбол за мъже е мащабно спортно събитие, което обръща погледите на всички фенове в момента към София - тук ще бъде изтеглен жребият за състезанието. Приветствам всички федерации и участници от 16-те отбора с добре дошли в София. Този турнир е доказателство за потенциала на София като Европейска столица на спорта през 2018 г. да посрещне достойно професионалното състезание по волейбол.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при тегленето на жребия за Европейското първенство в Народния театър „Иван Вазов” в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, на туризма Николина Ангелкова и президента на Европейската федерация по волейбол Андре Майер, информираха от Столична община.

Кметът поздрави представителите другите градове домакини на първенството – Варна и италианските Торино и Бусто Арсицио и благодари на Българската федерация по волейбол за организацията.

„За мен е чест да бъда на тегленето на жребия за Европейското първенство по волейбол за мъже. Уверена съм, че наред с професионалистите и любителите на волейбола ще бъдат наистина удовлетворени, защото играта е сред най-разпространените популярни спортове у нас, с близо вековна история”, посочи също кметът.