Рано е да се говори за оставки на министри

Политика

16-02-2015, 09:42

Снимка:

novanews.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Всички работят с идеята да бъдат най-добри в своя ресор, според вицепремиерa Румяна Бъчварова

Рано е да се говори за министерски смени. Това може да го каже само премиерът. Всички министри работят с идеята да бъдат най-добри в своя ресор. Това каза в студиото на БНТ Румяна Бъчварова. Тя определи работата на правителството в първите 100 дни на кабинета като добра, без забавени реформи поради разногласия с колегите.

„В момента имаме коалиция на съгласието, ще е полезно тя да стане коалиция на новата политика”, допълни вицепремиерът. Тя обяви, че хипотеза за оставки и предсрочен вот съществува, но не вярва да се реализира.

Според нея, най-сложни за първите 100 дни на кабинета са се оказали реформите в пенсионната и здравната система, където е имало много различни мнения. „Опозицията ще ни критикува и атакува по всеки повод. В това няма нищо лошо – те са нашият коректив, но дано правят това от принципни позиции”, уточни вицепремиерът.

Бъчварова посочи, че темата за новия държавен дълг ще бъде обсъждана в коалиционен формат, но поиска от партньорите си и решения, ако се отхвърлят вече направени намерения на правителството.

„Липсата на назначение в БНБ на мястото на Цветан Гунев е лошо решение, оставяме нещата в Централната банка без промяна с месеци, но трябва да имаме единство за кандидатура, за да решим проблема”, допълни Румяна Бъчварова. Според нея, промените в службите е изключително право на премиера и той ще реши дали ще има нов шеф на ДАНС и нов главен секретар на мястото на Светлозар Лазаров.