Берое срещу Лудогорец в битка с традицията

И в двата сблъсъка досега за Купата на България тимът от Разград се оказа краен победител

С мача между Берое и Лудогорец започва футболната пролет у нас днес. Двата тима се срещат в първи 1/8-финален мач от турнира за Купата на България, като мачът ще се играе на стадиона под Аязмото от 13 часа. За двата отбора това е генерален тест за моментното състояние и възможност да видят в реални условия какво трябва да се коригира или оптимизира за предстоящите последните 3 кръга от редовния сезон за първенството.

 

За Берое няма да могат да играят контузените Илко Пиргов, Димо Бакалов, Самир Аясс, както и завърналият се наскоро от Турция Георги Андонов, който се възстановява от счупване на крака. В Лудогорец няма контузени и Георги Дерменджиев ще може да разчита на най-доброто, с което разполага.

 

В турнира за Купата на България двата отбора са се срещали на два пъти досега. И в двата случая краен победител се оказа Лудогорец.

 

Първият случай беше на етап 1/16-финали през сезон 2011/2012. Тогава мачовете бяха по системата на директна елиминация в една среща. Мачът се игра на 23 ноември 2011 година в Стара Загора, като в редовното време завърши 0:0, но в продълженията Лудогорец успя да отбележи гол чрез Миро Иванов в 104-ата минута, с което да се класира напред, а по-късно и да спечели Купата през 2012 г.

 

Вторият случай беше през сезон 2013/2014 г. в 1/8-финалите. Първият мач се игра в Разград, като Лудогорец спечели с 2:1 с попадения на Козмин Моци (45+4) и Михаил Александров (60). Преди това Иво Иванов беше открил за Берое в 21-ата мин. Седмица по-късно на реванша всичко бе решено от автогол на Здравко Илиев още в 4-ата минута на мача. Венцислав Христов изравни в 41-ата, а в края на мача имаше шанс да вкара нов гол и да доведе нещата до продължения. В крайна сметка срещата завърши 1:1.

 

Получилият отличието за арбитър №1 на 2014 година Ивайло Стоянов от Петрич ще бъде главен рефер на утрешната среща. Негови помощници ще бъдат Крум Стоилов от Благоевград и Емил Вангелов от Петрич, а четвърти арбитър е пловдивчанинът Георги Кабаков. Петър Петров от Велико Търново ще оцени съдийството в неделната среща.

 

Срещата-реванш е седмица по-късно, на 22 февруари от 15:30 часа в Разград, а победителят ще се изправят срещу Литекс на четвъртфиналите.