Тийн идолът Емил Конрад продължава триумфалното си турне със среща с пловдивската публика (ВИДЕО)

Днес той представя книгата си в книжарница Хеликон“ на Главната

Емил Конрад, заради който младите хора влязоха в книжарниците, днес гостува и на пловдивската публика. Посещението му под тепетата е част от националното турне, което са организирали издателите му. 22-годишният Емил ще представи първата си книга в 16 часа в книжарница Хеликон на Главната.

За този, който не е чувал името му - Емил Конрад е български влогър, който нашумя с дейността си в интернет платформи като youtube.com и Vbox. Влогър е термин, койт е събирателно от блогър и видео = влогър.

Хиляди младежи гледат неговите видео материали в мрежата, които са както и забавни, така и поучителни.

Насочвайки младите си фенове към правия път и запознавайки ги с истинския живот и трудностите в него – Емил добива голяма известност и при младите, и при по-възрастните.

Името му предизвика бурна реакция на неодобрение в част от литературните среди, но е факт, че заради Емил Конрад в книжарниците влязоха хиляди деца, които досега може би никога не бяха стъпвали там. Те научиха един ценен урок, който не се преподава в училище - че книгите могат да носят и удоволствие. И че не всичко в литературата се изчерпва с досадното “какво е искал да каже авторът”.

На страниците на „Нещата, на които не ни учат в училище“ с автор Емил Конрад, са събрани дванадесет смешно-сериозни, комично-трагични истории. Лъжата, страхът, щастието и очакванията – това са само част от темите в книгата. В дебютното си заглавие влогърът Емил Конрад споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Броят на историите кореспондира на дванадесетте класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. Тринадесетата глава принадлежи на читателите – всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст. Но не само това прави книгата уникална. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата.