Връчват приза "Вазовски мустак" на водещия Димитър Цонев

Животът

14-02-2015, 11:55

Снимка:

община Сопот

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

Сопот чака над 3000 гости за събора, посветен на виното и любовта

Между 2000 - 3000 души от цялата страна се очаква да присъстват на традиционния старопланински събор, посветен на любовта и виното, който се провежда за единадесета поредна година в местността "Манастирска поляна", край Сопот. Това съобщи за "Фокус" - Пловдив кметът Веселин Личев. На празника, който започва след 12.00 часа ще присъстват и кметовете на градовете, със същото име, който се намират в Македония и Сърбия. През следващата година очакваме кметът на град Сопот в Полша, каза още Веселин Личев. По думите му, празникът посветен на виното и любовта, преминава изключително емоционално. На поляните, край Сопот семействата се събират заедно, за да похапнат скара и да изгледат подготвената програма. Организирани са и редица конкурси - за най-добър местен винопроизводител на бяло и червено вино – реколта 2014 год, за най-добър местен производител на сопотска ракия, за най-добър местен производител на сопотска анасонлийка, за най-добър авторски текст, посветен на виното и любовта, за най-младото семейство сключило граждански брак и за най-хубав тип „Вазовски мустак”, каза още Веселин Личев.

Тази година носител на титлата е журналистът Димитър Цонев, като той лично ще присъства на награждаването. Цонев ще бъде поздравен и от миналогодишния победител - д-р Стоян Сопотенски. Този конкурс има хумористично начало, но знаем, че Иван Вазов много е държал на своя мустак, каза още Личев.

48 са участниците в конкурсите за вино и ракия, организирани по повод днешния празник. Интересното е, че тази година имаме и номинации от Сърбия и Македония, затова имаме и два приза, който са за интернационална ракия и вино, каза още Веселин Личев.