Грешки на сър Алекс лишили Бербатов от още два трофея

Спорт

14-02-2015, 10:27

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Димитър Бербатов трябваше да има още две титли във визитката си, се разбира от интервю на Рене Мюленстийн, холандския асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

 

Наставникът говори пред фенско списание на „червените дяволи“ и призна, че треньорският щаб е взел грешни решения в два случая, които стрували титлата на Англия за 2012-а и тази в Шампионската лига през 2009-а, като във втория случай грешката е пряко свързана с Бербатов, който тогава бе изненадващо изваден от групата за финала, въпреки че бе голмайстор на отбора и дори завърши сезона като най-добър реализатор във Висшата лига.

 

„На финала в Рим срещу Барселона (0:2) през 2009-а трябваше да играят Димитър, Тевес и Скоулс. Те имаха в този момент формата, класата и авторитета да водим мача. Вместо това бяхме надиграни.

 

Вторият случай бе с титлата през 2012-а, когато имахме 8 точки аванс и се успокоихме. Извадихме от състава Пол Скоулс за гостуването на Уигън, а играчите се поздравяваха с титлата. Биха ни с 1:0, разликата започна да се топи, а в края Манчестър Сити ни изпревари по голова разлика“, обяви Мюленстийн, цитиран от „Труд”.

 

По-късно холандецът бе мениджър на Бербатов за кратко във Фулъм. Отначало се смяташе, че двамата не са в добри отношения, но по време на престоя на специалиста в Западан Лондон българинът бе отявлен негов любимец и той бе човекът, който връчи на Бербо капитанската лента на „котиджърс”.

 

Източник: sportonline.bg