АБВ оценяват с петица работата на кабинета

Най-положителното в дейността на правителството е стабилността, която е настъпила у нас

АБВ оценяват с петица работата на кабинета. Така депутатът от АБВ Георги Кючуков коментира пред журналисти в парламента първите сто дни от управлението на правителството на Бойко Борисов, предаде репортер на Bulgariautre. „Оценявам работата положително, макар че за 100 дни няма как да няма негативи. Най-положителното е стабилността, която настъпи в България, която се оценява и отвън”, посочи депутатът.

Според него правителството е осигурило стабилност в политически аспект, което е голямото постижение. „Слабите области са в областта на икономиката и проектът за емитиране на нов дълг. Въпросът за дълга има две страни – едната е, че няма обосновка от финансовия министър какво налага тегленото му. Има неясноти и затова се въздържам от мнение”, заяви Кючуков.

„Оценката на нашето участие в кабинета в лицето на Ивайло Калфин единодушно се подкрепя от избирателите ни. Няма спряно нито едно социално плащане”, увери депутатът.

Според него избирателите са тези, които ще оценят работата на социалния министър. „За мен той е една от най-силните личности в този кабинет”, определи Георги Кючуков и даде за пример коледните надбавки, великденските надбавки и увеличаването на минималната работна заплата.