Патриотите пишат "малко над четири" на правителството

Имало минуси основно в работата на финансовото министерство

Оценката за 100-те дни от управлението на правителството е малко над четири. Това коментира пред журналисти съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде репортер на Bulgariautre.bg. Според Симеонов има както плюсове, така и минуси, които са свързани с предложенията и работата на Министерството на финансите.

"Такъв беше случаят с грешното предложение, което беше прокарано от мнозинството в Народното събрание за пенсионните фондове. Грешно беше и спирането на влаковете. За нас е грешка и сегашното вкарване на Народното събрание в подкрепа на искането за подкрепа за 8 млрд. евро дълг", посочи Валери Симеонов.

Той уточни, че в преговорния процес са се разбрали, че ще изпълняват програма, в която са заложили основните си приоритети. "Личностите на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев не са в тези приоритети, но те определено ще променят нашето отношение. Не сме много щастливи от това, че държавата не може да намери по-добри специалисти в областта на ДАНС и МВР", поясни Симеонов.

По отношение на акцията "Лясковец" той коментира, че отговорността е на главния секретар. "Акцията стана позорът на българската полиция и е синоним за некадърност", заяви депутатът.