Социалният министър Калфин: Успяхме да намерим единомислие

Политика

13-02-2015, 11:42

Снимка:

© Sofiautre.bg | Цветомила Петрова

Автор:

Цветомила Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бъчварова оцени положително 100-те дни на правителството

Топ приоритетът на Кунева е влизането ни в Шенген

С 200 милиона се увеличават средствата за социалната политика

Социалната политика е приоритет на правителството. Въпреки трудното вътрешно и външнополитическо състояние през последните три месеца, успяхме да намерим едниномислие с колегите от кабинета "Борисов 2". Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на пресконференция за отчета на правителството за първите 100 дни от управлението.

"Понеже много спекулации се чуват през последните месеци, трябва да кажа, че не достигат 50 милиона, за да се осъществят взетите през миналата година решения относно социалната политика. Ние увеличаваме с 200 милиона средствата за социалната политика и нека това добре да бъде чуто и оценено", подчерта Ивайло Калфин.

Социалният министър каза още, че в тези сто дни в много голяма степен с колегите му са постигнали единомислие и това ми дава възможност да работя с достатъчно подкрепа и самочувствие в кабинета.
"Желанието да се правят реформи и да се променят към по-добро и по-справедливо решение, натрупани проблеми мисля, че присъства”, заяви още вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.