Топ приоритетът на Кунева е влизането ни в Шенген

Политика

13-02-2015, 11:28

Снимка:

© Sofiautre.bg | Цветомила Петрова

Автор:

Цветомила Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бъчварова оцени положително 100-те дни на правителството

Социалният министър Калфин: Успяхме да намерим единомислие

Сред другите приоритети на вицепремиерa са борбата с корупцията и успешна подготовка за българското председателство на ЕС

Моята лична амбиция е да продължа да работя за постигането на конкретни резултати, най-важните от които са: влизането на България в Шенген, добрата подготовка и успешното българско председателство на ЕС и постигането на по-значими резултати в борбата в корупцията.

Това заяви заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси по време на пресконференция, на която правителството отчита дейността си през първите си 100 дни от встъпването във властта, предава репортер на Bulgariautre.bg.

"Оценявам първите 100 дни като добро начало. Постигнахме немалко. България се утвърди като конструктивен и лоялен партньор на ЕС и НАТО. Доказателство за това бяха няколко знакови визити само в рамките на месец - на държавния секретар на САЩ Джон Кери, на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, както и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд.

Според вицепремиерa е приета амбициозна управленска програма за реформи. "Създадохме основа за реформи в съдебната система, като подкрепихме стратегията за съдебна рефомра. Изградихме доверие в рамките на управляващата коалиция, включително сблъсквайки политически идеи и подходи. Сигурна съм, че и бъдеще с обеднени усилия ще можем да посрещаме предизвикателствата пред страната ни", поясни Кунева.

"Координационната работа никъде не е лека, но там, където успееш да я осъществяваш, се усилва в пъти ефективността на работата на всеки отделен сектор. Всяка администрация, не само българската, има възможност да се затваря. Трябва администрациите да си говорят", обясни Кунева. Тя определи първите 100 дни управление на правителството като успешни.