Бъчварова оцени положително 100-те дни на правителството

Политика

13-02-2015, 11:21

Снимка:

© Sofiautre.bg | Цветомила Петрова

Автор:

Цветомила Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Топ приоритетът на Кунева е влизането ни в Шенген

Социалният министър Калфин: Успяхме да намерим единомислие

Има добра съгласуваност в работата между министрите, поясни вицепремиерът

Оценката на 100-те дни управление на правителството е положителна. Това каза заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова по време на пресконференция, на която правителството отчита дейността си през първите си 100 дни от встъпването във властта.

Румяна Бъчварова уточни, че има много добра съгласуваност в работата между министрите. "Установи се един режим на конструктивност и добра съгласуваност в работата на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Общият стил на управление е да не се отлагат решаването на проблемите. Може да намерите доста доказателства затова, че започнахме да решаваме проблеми, които са натрупвани в предишни мандати. Ориентирани сме към резултатите, допълни Бъчварова.

"Ние влязохме в този мандат добре подготвени, защото имахме програмна декларация, която ни обедини и добре подготвени кадри", посочи вицепремиерът. По думите й правителството е успяло да се справи успешно с оперативните програми. Тя посочи, че трябва да се отбележи и успокояването на политическата атмосфера, установяването на дух на конструктивност, практичност при конкретни задачи и яснота при дългосрочните цели.