Най-очакваната премиера за годината - “50 нюанса сиво” довечера в Lucky Дом на киното

Пловдив Лайф

13-02-2015, 09:05

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

PlovdivUtre

Всичко от Автора

В седмицата на Свети Валентин на екран и носителят на над 30 награди -"Човешки капитал"

Най-очакваната премиера за годината ще се състои довечера от 20 в Lucky Дом на киното. “50 Нюанса Сиво” идва един ден преди Деня на влюбените, а световната му предпремиерна прожекция вече предизвика истински фурор. Филмът е направен по едноименната книга на Е. Л. Джеймс, която продаде над 100 милиона екземпляра. Когато студентката по литература Анастейжа Стийл отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей, тя е еднакво привлечена и смутена от властното му излъчване. Неопитната Ана е изненадана да разбере, че желае точно този мъж, особено след предупрежденията му да стои далеч. Ексцентричните му еротични предпочитания я карат да се колебае, но в крайна сметка двамата започват страстна афера. Ана ще навлезе в неизследваната територия на собствените си желания, но ще може ли да се подчини на фантазиите на Грей?
Другото заглавие, с което Домът на киното ще зарадва ценителите на кино изкуството е носителят на над 30 международни кино награди и още толкова номинации “Човешки капитал”. Две от големите звезди на италианското кино – Валерия Бруни Тедески и Валерия Голино, играят главните роли в тази завладяваща с реализма си история, съчетала любов, класови различия и големи амбиции. Животът на две семейства, в началото слабо свързани чрез отношенията между техните деца тийнейджъри, се преплита до опустошителен ефект, а режисьорът Паоло Вирдзи безпощадно показва различната стойност на човешкия живот при различните социални слоеве.
В кино афиша присъства и лентата на Вал Тодоров -  “България тази вечна ерес”. Филм-пътешествие за саксофониста Калоян и циганката танцьорка Диана, които се скитат из цяла България в търсене на утопичното село Делфиново.
Ако сте пропуснали и тази седмица можете да гледате претендентът за 5 награди Оскар “Теорията на всичко”, “Казанова вариации” с Джон Малкович, “Мордекай” с Джони Деп, “Жокерът” с магнетичното присъствие на Джейсън Стейтъм, историята за тайната любов на Дикенс в “Невидимата жена”, “Госпожица Юлия” на Лив Улман, “100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”, “Съдилището” от режисьора на “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”.
Детският филмов фестивал и тази седмица ще зарадва малките фенове със заглавия като “Свободни птици” 3D, “Кумба”, “Епоха на животните”, “Котаракът в чизми”, “Приключенията на Сами”, “Тор и легендите за Валхала”. Извън фестивала можете да се забавлявате цялото семейство с веселата анимация “Овцата Шон”.