Патриотите и Реформаторите недоволни от Писанчев и Лазаров

Общество

12-02-2015, 15:45

Снимка:

Българияутре/архив

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

Наложили етикет, който опозорил МВР

Неудовлетворени сме от работата на Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров, защото наложиха етикет, който опозори МВР. Това каза на съвместен брифинг между Патриотичния фронт и Реформаторския блок в парламента съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов, предаде репортер на Bulgariautre.

По думите на Симеонов случаят „Лясковец" ще остане емблематичен в историята на МВР и цялата отговорност трябва да бъде поета от главния секретар. „Настояваме в ускорен порядък да бъдат предприети мерки за отстраняване на тези компрометирани хора", посочи депутатът.

Според него е било редно в Закона за МВР да бъде въведен срок, в който да бъдат предприети действия за отстраняване на главния секретар на МВР и на шефовете на ДАНС и ДАТО. „Бяхте свидетели на несъстоятелни обяснения и отказ за такива пред най-висшия законодателен орган от страна на Владимир Писанчев", поясни Валери Симеонов.

Зам.-председателят на Патриотичния фронт Валентин Касабов заяви, че ако Министерски съвет не се съобрази с това тяхно искане, те са готови да внесат отново поправки в закона, тъй като „закононарушенията се сипят едно след друго".