Новинар: Лекуват безплатно бездетни студенти

Инициативата ще се проведе между 1 март и 15 април

Столичната Първа САГБАЛ "Св. София" стартира кампания за диагностика и лечение на студенти и докторанти с репродуктивни проблеми. Двойките, в които поне единият от партньорите се обучава във висше учебно заведение, ще могат да се изследват безплатно, както и да ползват преференциални цени на ин витро процедури.

Кампанията ще се проведе под егидата на Столичната община като част от борбата за справяне с демографската криза. Целта е, от една страна, да се подпомогнат финансово младите двойки, които не могат да имат дете, а, от друга - да се поощри както раждането и отглеждането на деца в по-млада възраст, така и амбицията за по-високо образование и професионално квалифициране. Инициативата ще се проведе между 1 март и 15 април.

Поради големия интерес Първа АГ болница "Св. София" продължава и стартиралата през 2014 г. програма "40+", която предлага безплатни консултации и преференциални цени за ин витро процедури за пациентки на възраст над 40 години, както и за по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв. Часове за прегледи и консултации в ин витро центъра на "Св. София" могат да бъдат записвани на телефони: 02/447 02 63, 0878/205 253 и 0888/658 826.