Гърция не постигна споразумение с партньорите от еврозоната

Свят

12-02-2015, 07:48

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Южната ни съседка очаква компромис в понеделник

Финансовите министри от еврозоната и новото ляво правителство на Гърция не успяха да постигнат споразумение за предоговаряне на спасителната програма за страната, съобщи AFP, позовавайки се на източник от правителството. „Няма сделка. Удължаването на споразумението не е прието", каза източникът, като добави, че преговорите ще продължат с целта за достигане на взаимно изгодно споразумение за гръцката икономика.

Гърция и Еврогрупата не успяха да се договорят за условията на изпълнение на програмата за финансова помощ, заяви председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум след срещата на финансовите министри от еврозоната, пише и „Российская газета".

„Постигнахме определен успех, но той е недостатъчен, за да намерим общо решение. На този етап не виждаме основания за подготовка на съвместно изявление", каза Диселблум и добави, че преговорите ще продължат на 16 февруари.

От своя страна гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис отново заяви, че Атина настоява за сключването на нов договор с Еврогрупата за финансовата помощ. В същото време обаче той изрази надежда, че в понеделник ще бъде постигнат компромис.