Разполагането на координационен център на НАТО у нас не означава подготовка за война

ГЕРБ призова партиите да спрат с нагнетяването на страхове и напрежение

Разполагането на координационен център на НАТО у нас не означава подготовка за война. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Валентин Радев в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на Bulgariautre. Радев припомни, че решението за разполагане на координационни центрове на НАТО е взето още на среща на върха в Уелс през септември миналата година.

Оборудването и личният състав на центъра не могат да се използват за каквито и да е настъпателни действия, поясни той и добави, че въоръжените сили на България са част от въоръжените сили на НАТО.

„Кризата в Украйна трябва да се реши по мирен път – чрез преговори. Въпросът за бесарабските българи е от първостепенна важност за нас. България няма никакви намерения да воюва с никого”, увери депутатът.

„У нас има политически сили, които използват подобна среда за да мобилизират електората си. Когато става дума за национална сигурност, трябва да се опрем на истината”, посочи Валентин Радев.

Той призова от името на ГЕРБ партиите да спрат с нагнетяването на страхове и напрежение в българските граждани, да бъдат конструктивни и отговорни и да намерят най-добрите решения за България.