Обама призова Путин за мирен изход от конфликта с Украйна

Американският президент, подчерта важността от постигане и реализация на споразуменията, основани на минското съглашение

По време на провелия се телефонен разговор между двамата, президентът на САЩ Барак Обама призова Владимир Путин да се съгласи на план за мирно решение на конфликта в Украйна, предаде Газета ру.

"Президентът подчерта важността от постигане и реализация на споразуменията, на които се основава минското съглашение", съобщиха от Белия дом.

По-рано стана ясно, че Обама също така е предупредил Путин, че в случай, че Москва продължи да подкрепя опълченците, "цената за Русия ще се покачи".

Припомняме, че на заседанието на Постоянния съвет на ОССЕ в четвъртък, ще се обсъдят решенията, които бяха приети по-рано в Берлин от представителите на "нормандската четворка", а също и резултатите, от предстоящите днес преговори на лидерите на Украйна, Русия, Франция и Германия в Минск, съобщи представителят на Русия при ОССЕ Андрей Келин, предаде РИА Новости.

"Става дума за преговорите, които ще се състоят днес в Минск и тези от по-рано в Берлин. Подготвят се определени решения", каза Келин.