Обявиха Григор за най-добър млад тенисист

Спорт

10-02-2015, 21:11

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор спаси два мачбола и отказа френски ветеран

Димитров номер 1 сред колегите си до 25 години, според американско издание

Поредно признание за Григор Димитров. Първата ракета на България бе обявен за най-добър тенисист до 25 години от авторитетния сайт bleacherreport. Хасковлията оглави класацията изпреварвайки и Милош Раонич, който в момента е пред него в световната ранглиста, и още по-малдите тенис таланти като Ник Кириос.

 

От медията сипят похвали по адрес на българина и отчитат огромния му прогрес през миналата година.

 

„Всеки път, когато сравняват играта ти с Роджър Федерер, значи правиш нещата правилно. Григор Димитров има стил, с който покрива целия корт и наподобява много великия швейцарец.

 

Има страхотен бекхенд с една ръка, който много обича да подсича и да го фалцира. Може да забие форхенд с и без топспин и не се притеснява да използва този удар, за да атакува или да излиза на мрежата.

 

И нито едно от изброените не е най-силното му качество! Димитров е най-силен с огромния си атлетизъм. Той може да лети по корта с котешката си пъргавина. Като Джокович има огромна отдаденост за всяка точка и обича да се приплъзва по корта, за да достига топките – дори и на твърди кортове.

 

С помощта на Роджър Рашийд той превърна физиката си в основно оръжие. Така може да остане боеспособен в дългите мачове, които изискват повече физическа подготовка и няма проблеми да остава дълго в турнирите. Рашийд му помогна и това му се отплаща с победи.

 

Миналата година той стигна първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем на Уимбълдън и съсипа действащия шампион Анди Мъри. Падна на полуфинал в завързан мач срещу Джокович, но така нахлу в Топ 10 на света за първи път.

 

Постижението му от миналата година е 50 победи и 18 загуби, в които спечели и 3 титли, при това на всички различни настилки. Изискват се специални качества, за да можеш да триумфираш на всички видове кортове.

 

Никой друг тенисист в този списък дори не може да се доближи до качествата му. Например, един Раонич има силен сервис, но само това, докато на Григор играта е много по-завършена. Най-вероятно е двамата да са най-големите конкуренти в следващите години, но Димитров ще пробие първи, защото има по-качествени изяви”, написаха от американската медия.

 

А ето как изглежда класацията:

 

1. Григор Димитров

2. Милош Раонич

3. Ник Кириос

4. Бърнард Томич

5. Доминк Тийм

6. Иржи Весели

7. Давид Гофен

8. Борна Чорич

9. Джак Сок

10. Пабло Кареньо Коста

 

Източник: sportonline.bg