Иван Цветков спаси Ботев срещу Торпедо в края

Спорт

10-02-2015, 19:28

Автор:

sportonline.bg

Всичко от Автора

Нападателят бележи от дузпа в последната контрола на "канарите" на турска земя

Ботев Пловдив завърши наравно 1:1 срещу отбора на Торпедо (Кутаиси) в заключителната си контролна среща от подготвителния лагер в Турция.

Както и в предишните две проверки „жълто-черните“ бяха по-добрия отбор на терена, но пропуските пред вратата на противника ги лишиха от заслужена победа, съобщава сайтът на клуба. Попадението за „канарчетата“ бе дело на Иван Цветков от дузпа в заключителните минути, като преди това грузинците поведоха с гол на Зигзивадзе в последната минута на първата част.

 

Петър Пенчев направи няколко промени в стартовия състав и започна със следната единадесеторка. На вратата застана Михаил Иванов, а в защита пред него играха Йордан Христов. Роман Инез, Радослав Терзиев и Лазар Марин. Двойка опорни халфове бяха Милен Гамаков и Лъчезар Балтанов, а пред тях играа Мариян Огнянов. По фланговете действаха Божидар Васев и Иван Цветков, а на върха на атаката застана Цветелин Чунчуков.

Ботев започна по-активно срещата и още в първите минути вратарят на Торпедо отрази опасни удари на Божидар Васев и Милен Гамаков. В 27-та минута Васев направи първия си сериозен пропуск в мача, след като от няколко метра не уцели вратата, след отразен от вратаря удар на Мариян Огнянов.

Грузинците също имаха добра възможност, но стабилният на вратата на Ботев Михаил Иванов бе на мястото си. В 37-та минута Торпедо получи дузпа, която стражът на „жълто-черните“ успя да спаси.

 

5 минути по-късно шанс се откри и пред Иван Цветков, но капитанът на Ботев си затвори ъгъла за стрелба, което улесни задачата на противниковия вратар. В последните секунди на полувремето Торпедо излезе напред в резултата, след като „жълто-черната“ защита позволи на Зигзивадзе да засече от близо ниско центриране от фланга.

На полувремето Петър Пенчев извърши четири промени, като на местата на Марин, Гамаков, Огнянов и Васев се появиха съответно Филип Филипов, Томаш Иршак, Серкан Юсеин и Наско Милев. По-късно в игра се появи и Даниел Златков, който замени французина Роман Инез.

 

През цялото второ полувреме Ботев диктуваше събитията на терена, без да допуска опасности пред Михаил Иванов. В 54-та минута съдията не отсъди дузпа за очевидно задържане на Чунчуков в наказателното поле, като вместо това показа картон на нападателя за симулация. В 63-та минута Лъчезар Балтанов стреля от разстояние покрай дясната греда.

С напредване на времето натискът на Ботев се засилваше и в 84-та минута арбитърът посочи бялата точка след игра с ръка в наказателното поле. Иван Цветков реализира дузпата за 1:1, а още в следващата минута Ботев можеше да стигне до пълен обрат. Цветелин Чунчуков се отскубна от защитата на Торпедо и остана очи в очи с вратаря, който обаче спаси неговия удар. В 86-та минута и Даниел Златков можеше да вкара, но ударът му с глава профуча на сантиметри от левия страничен стълб.

 

Източник: sportonline.bg